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  1. 青森県立保健大学雑誌
  2. 第8巻第1号

効率的な栄養管理を行うための給食経営管理に関する研究

https://doi.org/10.24552/00001769
https://doi.org/10.24552/00001769
4e80e87a-c83a-42a8-9af1-113cf2eef6f5
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00005071631.pdf KJ00005071631.pdf (1.9 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2010-05-11
タイトル
タイトル 効率的な栄養管理を行うための給食経営管理に関する研究
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養管理
キーワード
主題Scheme Other
主題 給食経営管理
キーワード
主題Scheme Other
主題 合理化
キーワード
主題Scheme Other
主題 Nutiritional Managemnet
キーワード
主題Scheme Other
主題 Food Service Management
キーワード
主題Scheme Other
主題 Efficient
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24552/00001769
ID登録タイプ JaLC
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル The study of Efficient Management of Food Service in Hospital
著者 斎藤, 長徳

× 斎藤, 長徳

WEKO 9814

斎藤, 長徳

ja-Kana サイトウ, チョウトク

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菅原(藤田), 静子

× 菅原(藤田), 静子

WEKO 9815

菅原(藤田), 静子

ja-Kana スガワラ(フジタ), セイコ

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藤田, 修三

× 藤田, 修三

WEKO 9816

藤田, 修三

ja-Kana フジタ, シュウゾウ

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Saito, Chotoku

× Saito, Chotoku

WEKO 9817

en Saito, Chotoku

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Sugawara(Fujita), Seiko

× Sugawara(Fujita), Seiko

WEKO 9818

en Sugawara(Fujita), Seiko

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Fujita, Shuzo

× Fujita, Shuzo

WEKO 9819

en Fujita, Shuzo

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 An investigation of hospitals in Japan was carried out in September 2006 in order to estimate the rationalization of food services. The results of the investigation were as follows. Outsourcing of food services was considerably advanced in hospitals. Eighty-seven percent of hospitals added an extra charge for the nutritional management service. The frequency of nutritional guidance had decreased in comparison with the investigation report of 2004. On the rationalization of food services, we propose a separation between nutritional administration and food services, the supplementation of dietitian, the utilization of office automation in the nutrition department, and an improvement in kitchen facilities. First of all the dietitian has the advanced management ability.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 国立情報学研究所の「学術雑誌公開支援事業」により電子化されました。
書誌情報 青森県立保健大学雑誌
en : Journal of Aomori University of Health and Welfare

巻 8, 号 1, p. 99-104, 発行日 2007-06
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1349-3272
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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